Richard Starkey (Ringo Starr)
Trommeslager og "sanger"
Født d. 7. juli 1940

Forrige Beatle

Næste Beatle

Forsiden
Ungdommen:
Ringo blev født i kvarteret Dingle, der var et af de fattigeste i Liverpool. Han er opkaldt efter sin far Richard Starkey, men blev senere kaldt Ringo Starr. Hans forældre blev skilt da han var tre år gammel, hvorefter han måtte bo med sin mor, Elsie. Som barn havde Ringo et meget dårligt helbred og blev tit indlagt på hospitalet hvor han måtte blive i meget lang tid. Ringo var aldrig rigtig interesseret i skolen og efter flere af langvarige hospitalsophold blev han i femtenårsalderen nød til at forlade skolen, da han ikke kunne følge med længere.
Hans mor havde i mellemtiden fundet sig en ny mand, Harry Gentle. Han købte et trommesæt til Ringo og Ringo blev straks bidt af skifflemusikken og spillede fra 1956 i nogle forskellige lokale bands. Mest succes han fik han med bandet Rory Storm & The Hurricanes hvormed Ringo tog til spillestederne i Hamburg. Her mødte han The Beatles der også spillede dernede.
De blev gode venner og da The Beatles fik tilbudt en pladekontrakt i 1962 fik de Ringo ind i stedet for Pete Best.

Perioden i The Beatles:
Mange fans så i Ringo Starr en sand stakkel, der hverken spillede specielt godt trommer eller så særlig køn ud. Ringo blev derfor kendt som den morsomme beatle, der også var en udmærket skuespiller.
Forskellige musikanalytikere bekymrede sig for hvordan det skulle gå ham når The Beatles en dag blev opløst, for nogen sanger var han heller ikke, selvom han er husket for bl.a. Yellow Submarine og With A Little Help From My Friends der blev skrevet til ham af John og Paul. Sangskriver var han heller ikke, han skrev to mindre gode sange, Don't Pass Me By og Octopus's Garden. Hans trommespil var ikke vildt, men nærmere stabilt.
Når der skulle bruges nogle mere avancerede fills var det typisk Paul der spillede. Paul var til tider meget ivrig for at komme med rettelser og det fik Ringo en gang i 1968 for meget af, og meldte de andre at han var færdig med The Beatles. Efter nogle dag på en sydhavsø vendte han dog tilbage. Senere kort før splittelsen prøvede John og George at få Ringo ind som en slags mægler mellem dem og Paul, hvorpå Ringo gjorde et forsøg på at få dem på talefod igen, dog uden succes.

Den efterfølgende solokariere:
Ringo var den første af beatlerne der kom med en solo-Lp, Sentimental Journey (1970). Lp'en fik et noget begrænset salg og Ringo fulgte den op med en jævn strøm af halv-ubetydelige albums i løbet af halvfjerdserne. Til gengæld spillede han nogle pæne filmroller.
I slutningen af firserne samlede han en række musikere og dannede Ringo Starr And His All-Starr Band, der spillede en række koncerter og udgav to CD'er.

Resten af livet:
Ringo lever nu en meget rolig tilværelse, i januar '04 gik der rygter om at han arbejdede på en ny Cd, men mere har man ikke hørt om det.
Senest opdateret: Juli '04
En klassisker:

Ringo Starrs rendyrkede hygge-fest album,
Ringo Starr And His All-Starr-band.

Pris: 138 kr.

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/beatlerne/ringo_starr.php on line 46

Warning: include(http://www.beatlesinfo.dk/ansvar.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/beatlerne/ringo_starr.php on line 46

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.beatlesinfo.dk/ansvar.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/beatlerne/ringo_starr.php on line 46