Beatlesinfo.dk

Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        NyhederBeatles-nyhederne:


Senere nyheder >>


McCartney gør det selv på ny Cd


11.09.05
Ny bog og Cd fra Ringo


04.07.05
The Beatles giver Led Zeppelin baghjul


08.05.05
Jackson: De vil stjæle mit Beatles-katalog


13.06.05
McCartney stadig rigeste musiker


09.04.05
McCartneys sange nu også for reklamer


10.03.05
Pauls nye barnebarn ikke en McCartney


04.03.05
McCartney forsvarer grøntsagerne


23.02.05
DVD fra McCartneys store Moskva-koncert


29.05.05
Strawberry Fields alligevel ikke Forever


22.01.05
<< Tidligere nyheder...

     De korte nyheder

Jackson: De vil stjæle mit Beatles-katalog
3. juni 2005


Opdatering: 13. juni.
På trods af Michael Jacksons frikendelse kan hans gæld på mere end 300 mio. dollars, stadig tvinge ham til at sælge sin andel af Beatles-sangene. - Der er stadig håb!

Mens Michael Jackson sidder anklaget i Amerika, begynder spekulationerne på om den tidligere pop-superstar kan blive tvunget til at afhænde sin andel af de 251 Beatles-sange, som han overtog efter en kamp med Paul McCartney i firserne. Ifølge britiske Mirror frygter Michael Jackson sågar at anklagerne om misbrug mod ham er et plot for at overtage hans 251 Beatles-sange. Altimens har George Harrisons musikkatalog desuden sagsøgt Jackson med et krav på 1,8 mio. dollars for ubetalte royalties.

Efter McCartney og Jackson havde arbejdet sammen omkring bl.a. hittet The Girl is Mine, havde McCartney rådet Jackson til at investere nogle af sine mange nytjente penge i musikrettigheder, sådan som McCartney også selv gjorde. Jackson svarede jokende at han måske ville købe Beatles-sangene, hvilket han til McCartneys store overraskelse kort efter også gjorde.
Beatles-rettighederne, der omfatter næsten alle Lennon/McCartney-sangene, er ifølge ABC News den mest værdifulde samling og spinder alene i USA 80 mio. $ om året i royalties.

Kilder fortæller til ABC News at Michael Jacksons finansrådgivere anbefaler ham at sælge en betydelig andel af guldkoen. Jacksons økonomiske situation er så dårlig at han eftersigende flere gange har glippet afbetalinger på Neverland-ranchen.
Michael Jackson på pladeomslaget til albummet Bad 1987
Michael Jacksons frygter at retssagen mod ham er et plot for at overtage hans Beatles-sange.

Jacksons ejerskab af Beatles-sangene har længe været en torn i øjet på mange Beatles-fans. Og at Jackson har kontrol over John Lennon og Paul McCartneys arbejde fra tresserne har bl.a. betydning for tilladelserne til at benytte Beatles-sangene i opsætninger, reklamer etc. og Jackson og McCartneys blomstrende venskab visnede da også øjeblikkeligt hen. Siden har Jackson efter McCartneys udsagn end ikke villet svare på hans håndskrevne breve om at finde en løsning på ejerskabssagen.

En sådan løsning kan måske tænkes fundet nu. Et salg burde indbringe Jackson 500 mio. $, nok til at indfri hans kæmpegæld, men spørgsmålet er så om eks-beatlerne og deres arvinger overhovedet vil investere den store sum, eller om en helt tredje spiller melder sig på banen. Fx var Coca-Cola Company blandt de interesserede under salget i firserne.
Kort før Jackson købte Beatles-kataloget, blev McCartney tilbudt sangene, men afslog da Lennons enke Yoko Ono ikke ville være med, selvom den høje pris nok også har haft sin betydning.
Det er ingen hemmelighed at Yoko Ono er temmelig uforudsigelig, så det bliver spændende at se om Beatles-sangene overhovedet kan finde tilbage til deres komponister her 40 år efter de blev skrevet.

Harrisongs millionkrav
Som om Jackson ikke allerede har problemer nok, har afdøde George Harrisons musikkatalog, der nu ejes af Harrisons arvinger, Harrisongs Ltd., rejst et krav på 1,8 mio. dollars fra Jackson og Sonys firma Sony/ATV. De hævder at Harrisongs er blevet underbetalt i royalties for de sange Harrison skrev under kontrakt med Harrisongs fra 1965 til 1968. Det er samtidig kommet frem at Sony/ATV der sidder på de fleste Beatles-sange, allerede er blevet dømt til at betale Harrisongs 1,77 mio. dollars for underbetaling i løbet af halvfemserne.
Harrisongs vil desuden forsøge at skabe en plan for fremtidige royalties, indtil ophavsretten begynder at udløbe fra 2081.

Beatlesinfo.dk vil selvfølgelig forblive opdateret i sagen.


DIN MENING?