Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        NyhederBeatles-nyhederne:


Senere nyheder >>


Beatles på vej til at gå online


13.04.06
Beatlers cigaretter bortcensureret på nyt Cd-sæt


29.03.06
Beatles-musik tilladt i ny kærlighedsfilm


23.02.06
Rygter: Nye Beatles-albums i 2006


14.03.06
Beatles trækker gamle EMI i retten


16.12.05
Verdens første støttekoncert nu på DVD


13.11.05
Ny Lennon-opsamling i handlen


31.10.05
Forsinket Lennon musical har nu premiere


19.09.05
All You Need Is Love solgt for 6 mio.


30.07.05
DVD-planer for Let It Be-dokumentaren


19.07.05
<< Tidligere nyheder...

     De korte nyheder

Beatles trækker gamle EMI i retten
16. december 2005


Eks-beatlernes fælles selskab Apple Corps. meldte i dag at de føler sig snydt af EMI, som ejer The Beatles' gamle pladeselskab, Parlophone, og at de derfor har sendt dem et krav på 30 mio. britiske pund (ca. 330 mio. kroner). Et besøg hos EMI, som ejer rettighederne til gruppens optagelser, har nemlig overbevist dem om at pladeselskabet ikke har overholdt betingelserne i deres kontrakt. Så efter forhandlinger med pladegiganten der endte resultatløse, forklarer Apple i en udtalelse at man atter "...ikke har andet valg end at sagsøge EMI."
Det er nemlig ikke første gang at de to parter rager uklar - Apple har tidligere hævdet at EMI i al hemmelighed forærede nogle af gruppens optagelser væk.
Apple er faktisk slet ikke ubekendt med retssystemet og har bl.a. også domstolserfaring fra en retssag mod skoproducenten Nike, der brugte Lennons Revolution i en reklame uden tilladelse, ligesom man har problemer med elektronikfirmaet Apple Computer, der angiveligt krænkede Apple Corps' varemærke og derfor måtte punge ud.

Itunes-problemet
Striden mellem de to Apple-selskaber endte i 1981 med en ordentlig pengecheck fra Apple Computer og et løfte om at man ville holde sig fra musikbranchen for at undgå forveksling med Apple Corps.
Det er netop dette løfte der skaber problemer i dag, for selvom Apple Computer ovenpå en ny retssag i 1991 lovede at afstå fra at være involveret i digital musik, driver man i dag netmusikbutikken Itunes der har stor succes med at sælge lovlige downloads.
En forretning der ifølge The Beatles altså ikke er lovlig.


DIN MENING?


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_fetch_row() in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/nyheder/index.php:314 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/nyheder/index.php on line 314