Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

Revolver

Udgivet i Danmark d. 5. august 1966
  -i England d. samme dagBrugernes bedmmelse: (klik for at give dine stjerner)


The Beatles' syvende album, Revolver, var det eneste album som gruppen udgav i 1966.
Revolver markerer en fortsættelse af udviklingen fra 1965 der gik i retning mod en mere eftertænksom og kritisk stil. Paul McCartney skrev albummets nok mest kendte sange, Eleanor Rigby, Yellow Submarine og Here There And Everywere, mens John Lennon bidrog med nogle mere afslappede og kynisk underfundige numre, måske grundet hans brug af LSD. Men ikke bare albummets sange var nyskabende; Revolvers cover som vennen Klaus Voorman havde tegnet, var unikt, og vandt faktisk en Grammy for bedste coverillustration året efter.
I det hele taget var populærmusikken inde i en rivende udvikling ligesom de vestlige samfund i al almindelighed, og The Beatles fandt blandt andet konkurrence fra den anden side af Atlanten hvor Brian Wilson på samme tid slog tonen an gennem The Beach Boys og deres mesterudgivelse Pet Sounds som McCartney også roste, og misundte.

Albumsanalyse:
Ringo Starr står som sanger på Yellow Submarine med et nummer som både er elsket og forhadt. Der er ikke mange mennesker der ikke har et forhold til denne børnehenvendte sang som McCartney morede sig med at skrive til ham. På Here, There and Everywhere brillierer McCartney imidlertid. Sangen er teknisk meget flot, og er endda af Lennon senere blevet kaldt den bedste Beatles-sang.

Indledningsnummeret Taxman er en af George Harrisons hele tre sange på Revolver. Sangen er en af gruppens mest åbenlyst politiske sange og har faktisk kapitalistiske synspunkter; den kritiserer de høje skatteprocenter The Beatles oplevede:

"If you get too cold, I'll tax the heat
If you drive too far, I'll tax your seat"
© 1966 Northen Songs, tekst af George Harrison

Lennons I'm Only Sleeping, She Said, She Said, And Your Bird Can Sing, Dr. Robert og Tomorrow Never Knows er alle sange der giver udtryk for gruppens eksperimentering i studiet. Harrison spillede f.eks. baglæns på I'm Only Sleeping, hvorefter man vendte indspilningen for at mikse den ind i sangen og man brugte også en ny teknik på flere af Lennons vokaler, den såkaldte Automatic Double Tracking, ADT, som The Beatles fik udviklet af en studieingeniør. ADT gengiver automatisk vokalen, og fungerer altså som et lille, forstærkende ekko hvor man førhen måtte optage vokalstemmen flere gange.
Sangene udgør et absolut flot album som er meget populært blandt mange fans. Det er sikkert også derfor at lige netop Revolver altid synes at være udlånt på mit lokale musikbibliotek..!

Senest opdateret:
Juni '14


Side 1:
Taxman
Eleanor Rigby
I'm Only Sleeping
Love You Too
Here, There And Everywhere
Yellow Submarine
She Said She Said

Side 2:
Good Day Sunshine
And Your Birds Can Sing
For No One
Dr. Robert
I Want To Tell You
Got To Get You Into My Life
Tomorrow Never Knows

Alle sangene kan kbes enkeltvis p iTunes for 10,00 kr. eller prvelyttes.

Se i iTunes nu.