Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

       1965
1957              1962              1964              1966              1968              1970
   oversigt              1960              1963              1965              1967              1969              

       
Ny stil
I 1965 optog The Beatles deres anden film, Help! De blev også hædret på Buckingham Palace med tildelingen af MBE-ordenen, men i 1965 udviklede gruppen sig også musikalsk.

Beatles-året 1965 begyndte da Ringo Starr i januar giftede sig med kæresten Maureen Cox. Udover det var The Beatles' opmærksomhed trukket af de kommende optagelser til deres anden film, Help! Optagelserne til filmen blev spredt ud over forårsmånederne, fra Bahamas i februar til skiscenerne fra Østrig i marts og engelske optagelser i april og maj. På den måde fik beatlerne små pauser, som de bl.a. benyttede til at udsende deres niende single Ticket To Ride og til at optage musikken til albummet Help, der skulle være klar til filmens premiere i juli.

Belønning
John Lennon og George Harrison købte også et supermarked til vennen Pete Shotton, en handling der var resultat af deres hastigt voksende formue. Af to grunde forøgede beatlerne dog ikke deres banksaldi så hurtigt som andre succesrige popgrupper; for det første besad deres manager Brian Epstein ikke den største økonomiske sans og forærede nærmest tilladelserne til merchandise (håndklæder, tyggegummi og andet med THE BEATLES påtrykt) væk, og for det andet gik en stor del af kagen til det britiske skattevæsen da The Beatles valgte at blive boende i fædrelandet. Det voldsomme salg af Beatles-musik i udlandet smittede så tydeligt af på den britiske handelsbalance at beatlerne dog blev indstillet til en af de fornemste belønninger i Storbritannien, og i oktober modtog The Beatles ved et besøg på Buckingham Palace den: Ordnen MBE - The Most Excellent Order of the British Empire. Ved tildelingen jokede Lennon med en bemærkning om at han troede man skulle køre tanks og vinde krige for at få den, og faktisk blev en del veteraner, der såmænd havde haft samme opfattelse, så oprevne over at en popgruppe kunne få den, at de returnerede deres egne MBE'er.
Samme sommer var The Beatles på to turnéer i Vesteuropa og i USA hvor de bl.a. besøgte Elvis Presley, deres tidligere idol, som nu sad musikalsk mere eller mindre lammet.

The Beatles' anden stilperiode
I løbet af efteråret foregik indspilningerne til det sjette album, Rubber Soul, hvor George introducerede en nyhed i tressermusikken, den indiske sitar, og hvor gruppen i det hele taget tog deres første skridt i retningen mod deres nye musikalske stil som beviste at The Beatles ikke var et døende fænomen og sagtens kunne forny sig og følge med, ja sågar slå tidens andre populære grupper, som Rolling Stones, Beach Boys og The Animals.
Ringo blev i september med Maureen far til en søn, Zak, et navn der ifølge parret med vanlig humoristisk sans udmærkede sig ved ikke at kunne forkortes. I starten af december drog The Beatles på en mindre britisk turne, og så fortælles det af John juleaften forærede sin MBE-orden til sin tante Mimi, som han boede hos i sin barndom, og modsat ham var hun rigtig stolt af den, og den fik eftersigende lov at hænge fornemt i hendes hjem lige indtil John i 1969 igen fik brug for den...
Senest opdateret:
Juli '10


1965 i overskrifter:

Første amerikanske kampsoldater til Vietnam
Paven frikender jøderne for drabet på Jesus
Vinlandskortet offentliggøres