Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

       1963
1957              1962              1964              1966              1968              1970
   oversigt              1960              1963              1965              1967              1969              

       
De første hits - Beatlemania
Nu da The Beatles endelig havde fået udgivet noget musik blev de faktisk rimelig kendte, og de havde hundetravlt og spillede koncerter næsten hver dag.

Beatlernes hår var efterhånden ved at få den karakteristiske Beatles-længde. Det var Brian Epsteins ide at de skulle skifte deres Teddy Boy-stil ud med de pæne jakkesæt og det længere hår, hvilket specielt John Lennon ikke brød sig om, men hvis det var det der skulle til for at blive berømt, var han alligevel med. For berømt ville The Beatles være - målet var faktisk at overgå idolet Elvis.
I den tidlige periode sørgede Brian for at de havde nok at lave, radio- og avisinterviews, masser af koncerter og autografuddelinger osv. Når man i dag ser deres tætpakkede kalender, virker det utroligt at John og Paul McCartney alligevel havde tid til at skrive de mange sange.
Den 11. februar 1963 mødte The Beatles friske op i studiet: de skulle indspille deres første album, Please Please Me. Albummet blev færdiggjort på en enkelt dag, men bortset fra den kraftige energi i lyden, kan det overhovedet ikke høres at de fleste af numrene var i kassen efter omkring to indspilninger.
Sidst i marts blev Please Please Me udsendt og tog hele England med storm. Den indtog hitlisterne hvor den blev helt indtil The Beatles' næste album, With The Beatles, sidst på året tog over!

Koncerter
I efteråret spillede The Beatles på det fornemme London Palladium under overværelse af den engelske dronning. Koncerten blev transmitteret på Tv og set af stort set alle englændere med fjernsyn. Det var under denne koncert at John sagde de berømte ord: "Folk på de billige rækker kan klappe i takt, og resten af jer kan bare rasle med juvelerne"!
Singlerne She Loves You og I Wanna Hold Your Hand var netop udsendt og folk stod efterhånden i lange køer for at få en billet til en af de mange koncerter The Beatles gav.

Mod udlandet
Imens planlagde Brian The Beatles' næste trin; en turne til USA. Han fik en aftale med EMI i Amerika, Capitol Records, om at udgive nogle singler til turneen og forhandlede med den populære Tv-vært Ed Sullivan om at få The Beatles til at blive hovednavn i et af hans tv-shows, hvilket med lidt ekstra betaling lykkedes. I Danmark hørte man først rigtig om The Beatles i løbet af sommeren.
I hele Europa blev det fortalt hvordan en engelsk gruppe havde sat England på den anden ende. Man rystede på hovedet. Og det samme gjorde The Beatles, men det var nu mest ved deres koncerter hvor det gik ret vildt for sig. Inden efteråret satte ind, snurrede Please Please Me stort set overalt i Europa. Hvor Danmark var et af de sidste lande, der hoppede med på bølgen, var Nederlandene f.eks. ikke sen til at tage The Beatles til sig.
Selvom The Beatles havde travlt, tog de alligevel til pladestudierne på Abbey Road for at have With The Beatles-albummet klar til julen.
Senest opdateret:
Juli '10


1963 i overskrifter:

John F. Kennedy myrdes
Yoko Onos ægteskab med Tony Cox annuleres
Martin Luther King: I Have A Dream